Wednesday, August 15, 2012

RaYe TaHuN nIE x sEhApPY mCm tAhUn lePaS....:(

lama eira x kongsi citew2 baru tapi hari ini eira nk citew kisah hati ini eira yg sedih bila2 nk dekat2 raye..tapi eira yg pilih semua nie...bila nk dekar raye teringt kampung yg jauh di sana..melaka..umm...tahun nie eira x dpt nk raye melaka sebab time raye eira kena keja..nie la pergorbanan seorg anak pada family...mungkin org x an faham tapi eira buat semua nie semata2 nk tolg family kat kg...nie la pergorbanan anak sulung..raye tahun nie pun raye sorg2..ingt an bila dekat ngan org tersyg dapat berkongsi rasa happy pada dia tapi semua tue hancur...x pela mungkin ada hikmah semua ini..eira akan sentiasa sabar dan terus sabar...hati ini nk sgt balik tapi cuti x dapat..x pela simpan duit raye tok family..bila dah gaji boleh antr duit kat kg...tuhan jew tahu bertapa hati sedih saat2 menjelang raye...raye tahun nie sgt2 kosong..rasa rindu pada mereka..dulu bila raye mesti dapat mkn apa yg di masak oleh mak, salam bersalaman dengan mak, adk beradik tapi kali ini...ya allah kuatkan hati hamba ini..mengharungi liku2 kehidupan...mak dan adik2 maaf kakaq x dpt beraye bersama..selamat hari raye..maaf semua salah kakaq pada korg...kakaq syg korg sgt2..akan sentiasa syg dan rindu.....maaf kan kakak....:( :( :(

1 comment:

  1. takpe intan, comel ada temankan.. esk akak blk kg

    ReplyDelete